Indledning/aktivitet

Jeg har valgt i mit projekt at besøge børnehaven Femkanten i Ishøj hvor jeg sammen med 3 børn har lavet forskellige masker. jeg har valgt dette da jeg mener at det er en god måde at skabe en relation med barnet samtidig med at børnene skal være kreative og bruge deres fantasier samt give hinanden gode ideer og på den måde skabe en god relation også med hinanden. jeg startede min aktivitet ved at spørger børnene om hvad de havde lyst til at lave så jeg havde en bedre fornemmelse af hvad de har i tankerne, og da det ene barn sagde at hun ville være en isbjørn fordi hun havde en isbjørn bamse med i børnehaven, så ville de andre børn straks være med til at lave nogle dyr.

Teori/ Den didaktiske relationsmodel af Hiim og Hippes 

jeg har valgt denne model som teori da den personligt hjælper mig meget med at få en strukturet overblik over mit forløb og på den måde ved at evaluere og vurdere kan jeg blive bedre med mit arbejde i praksis.

Læringsforudsætninger: Her valgte jeg børn på 5-6 år da jeg vidste at dette projekt ville kræve børn med lidt flere kompetencer da man skal være en del kreativ til dette arbejde.

Rammefaktorer: Aktivitet med 3 børn på deres institution, jeg havde selv hentet værktøj som vi skulle bruge f.eks, sakse, pap papir, tuscher, lim, elastik/snor osv.

Mål: Mit mål med dette projekt var at vide børnene de forskellige kreative metoder man kan bruge til at lave noget meget spændene, og vise dem at intet er for lidt og man kan bruge sin fantasi til at være kreativ på mange forskellige måder.

Indhold: jeg startede ud med at spørger ind til deres interesser og fantasier og derefter viste jeg dem en skabelon/billede af det de ville lave og på den måde var det lidt nemmere for den men de skulle stadig bruge deres kreative udtryksformer for at færdigøre deres projekt

læreprocesser: aller først tog jeg alle ting frem og fortalte dem hvad der skulle ske og på den måde kunne de allerede til at starte med, begynde med at tænke over hvad de gerne vil lave. jeg hjalp dem med at skære lidt ud og give dem ideer men jeg kun godt lide at de alle tre var meget opmærksomme på deres masker og jeg kunne fornemme at de gjorde deres bedste.

Evaluering: forløbet i børnehaven gik fint men jeg synes at det var lidt ærgerligt at de ikke havde tid til at jeg kan komme forbi dem igen og lave flere og andre slags masker da jeg havde fået nogle bedre ideer undervejs med maskerne hvor jeg ville bygge videre på dem så de ikke blev så simple men unikke på deres egne måder, men udover det synes jeg at det hele gik rigtig godt og jeg kunne se hvor glade børnene var for deres masker fordi de kunne tage dem på over deres ansigt. ud fr alt dette ved jeg at jeg kan forbedre mig på en positiv måde og fremover kan jeg vurdere og evaluere min egen læreproces for at blive bedre i praksis

Fahad Butt.
pucf17-ku03s
pucf17-ku03s